Pierre Cardin: Meseria mea este drogul meu

November 16, 2010

Celebrul designer francez Pierre Cardin, in varsta de 88 de ani, a declarat, marti, la Tokyo, ca intentioneaza sa isi continue cariera, inceputa in urma cu 60 de ani.

Contrar parerii multor persoane, “este o meserie care-mi place si pe care o voi face in continuare”, a adaugat designerul francez in timpul unei conferinte de presa, organizata inainte de prezentarea celei mai recente colectii a sa, ce a avut loc la Universitatea Bunka din Tokyo.

“Meseria mea este pasiunea mea, drogul meu”, a adaugat Pierre Cardin.

Evocand indelungata lui cariera din moda, designerul francez a marturisit ca si-a dorit inca de la inceputul carierei sale “sa devina o marca, deoarece o colectie dispare dupa trei luni, dar o marca ramane”.

“Acesta este motivul pentru care, de 60 de ani, am reusit mereu in aceasta meserie”, a continuat Pierre Cardin.

Designer avangardist in anii 1960, Pierre Cardin a devenit mai sobru odata cu trecerea anilor, iar compania pe care o conduce, ce valoreaza cateva miliarde de dolari, are peste 200.000 de angajati pe plan mondial.

Pierre Cardin a fost unul dintre pionierii licentei “business model”, care s-a impus ulterior in lumea modei: un contract prin care se incredinteaza licenta de fabricare a unor produse catre o anumita firma, in schimbul unei taxe, ce primeste si dreptul de utilizare a unui nume celebru.

In prezent, numele Pierre Cardin este revendicat de aproape un miliard de produse, de la cravate la apa minerala, trecand prin preparatele servite in celebrul lant de restaurante Maxim, detinut de designerul francez.

Pierre Cardin considera ca meseria de designer a devenit foarte dificila in prezent, deoarece moda se schimba mult prea repede.

“Se intampla atat de multe lucruri in lume. E imposibil sa schimbi moda in fiecare an, e ceva stupid. Hainele costa foarte mult”, a declarat designerul.

Dupa ce a investit masiv in Rusia, Japonia si mai ales in China, unde este primit de fiecare data ca un sef de stat, Pierre Cardin a mizat recent pe piata din India, considerand ca, in cel mult 10 ani, economia acestei tari o va depasi pe cea chineza.

Designerul francez de origine italiana Pierre Cardin este cunoscut drept un creator avangardist, care prefera motivele geometrice. Una dintre muzele celebrului designer este balerina rusa Maia Plisetkaia, in varsta de 84 de ani, pentru care Cardin a creat numeroase costume de scena, dar si articole de imbracaminte pentru diverse ocazii din viata privata a artistei.
sursa onemagazine.ro

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment